Tradicionalni slovenski zajtrk in naravoslovni dan 🗓

Letošnji teden tradicionalne slovenske hrane smo na šoli zaključili s slovenskim tradicionalnim zajtrkom, ki ga sestavlja kruh z maslom in medom, skodelica mleka in domače jabolko. Namesto hitenja je tokrat zajtrk potekal v mirnem in prijetnem vzdušju. Po zajtrku so imeli učenci predmete stopnje naravoslovni dan.

Učenci 6-ih razredov imeli delavnico o kamninah in mineralih, kjer so imeli odlično priložnost, da so usvojeno šolsko znanje tudi praktično uporabili. Poleg tega so izdelovali ptičje krmilnice iz odpadne embalaže. Nekaj časa so namenili tudi utrjevanju že znanih ekoloških vsebin, saj so se na koncu pomerili še v ekokvizu med razredi. Pokazali so veliko znanja in iznajdljivosti.

Tema naravoslovnega dne za učence 7-ih razredov so bile čebele. Po delavnici s čebelarjem, g. Bukovškom, ki je potrpežljivo odgovarjal na najrazličnejša vprašanja, so pekli še mamljivo dišeče medenjake. Niso razmišljali le o trenutnih koristih čebel, ampak tudi o posledicah Zemlje brez čebel za človeštvo. Vsak je izdelal tudi napis z ekološkim sporočilom s posledicami potrošniškega načina življenja.

Učenci 8-ih in 9-ih razredov so postali pravi raziskovalci. Najprej so si izbrali temo za raziskovanje, postavili hipotezo, izvedli poskuse in zapisali rezultate poskusov. Njihovi plakati z ugotovitvami visijo v avli, vabimo vas, da jih preberete in se naučite veliko novega. Učenci 8-ih razredov so se poleg tega preizkusili v izdelovanju raket iz odpadnih plastenk. Seveda so rakete tudi preizkusili na igrišču. Nekatere so letele zelo visoko. Učenci 9-ih razredov pa so spoznali pravi podzemni laboratorij – ogledali so si Kranjske rove in človeško ribico. Obisk jih ni pustil ravnodušnih.

koordinatorica naravoslovnega dne, Katarina Ančimer Aljaž

ekran dogodki

Urniki

Dogodki

Deli objavo
Dostopnost